måndag 14 september 2015

Squashplättar

De här plättarna är riktigt goda och passar utmärkt att servera med en salt röra. Å så får jag ju lite användning för squashen också. Riven morot funkar fint att ha i istället om man hellre vill det.p

Smaksätt plättarna med dill om du serverar med en fiskröra eller smaksätt med persilja om du serverar med kycklingröra.

Squashplättar (2 portioner)

200 g squash
 2 ägg
1 dl riven ost
1 tsk fiberhusk
Salt
Peppar
Kryddgrönt (t.ex dill, persilja)

Riv squashen grovt och låt det rinna av 10-15 minuter i en sil. Vispa lätt ihop ägg, riven ost, fiberhusk, kryddor och den rivna squashen. Låt blandningen stå och svälla 10 minuter innan du steker små plättar. Stek på lite svagare värme så att de hinner bli genomstekta. Servera med en valfri röra.

Röran brukar jag fixa till på en höft. Lite gräddfil och majonnäs eller creme fraiche med finhackad lök, salt, peppar, dill eller persilja med skinka, rökt lax eller grillad broiler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar