måndag 21 september 2015

Havrerutor med nougat

Småbröd i långpanna är inte så vanligt. Den här kakan är riktigt enkel att fixa till! Dessutom blir det många bitar av en sats.

Mönster gör du lätt med en gaffel.
Havrerutor med nougat (~40 bitar)

300 g smör
3 dl strösocker
9 dl havregryn
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 msk sirap

250 g nougat 

Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål rör ner smöret. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 15 minuter i 175 grader. 

Hyvla nougaten (det går lättare om den är kylskåpskall) och fördela den ovanpå havrebottnen direkt när den kommer ur ugnen. 

Skär kakan i bitar när den svalnat. Förvara bitarna kallt.

Tips: det går bra att använd riven choklad istället för hyvlad nougat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar