torsdag 27 augusti 2015

Centerkakor

Härliga små kakor, nästan som munsbitar. Försvinnande goda!

Centerkakor (24-26 st)

100 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk matsoda
1/2 tsk salt

26 bitar centergodis
Ev. Strössel eller flingsalt

Minimuffinsformar


Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med strösocker och farinsocker så att det blir pösigt. Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda vetemjöl med vaniljsocker, soda och salt och arbeta in det i smörsmeten, det ska bli en slät och fin deg. Dela degen i 24-26 delar och rulla varje del till en boll. Lägg bollarna i små formar. Grädda först 10 minuter i 175 grader tills kakorna fått lite, lite färg. Ta ut kakorna och låt dem svalna en-två minuter innan du gör en grop i varje kaka (jag gjorde gropen med en metallkork till en saftflaska) som du lägger en centergodis i. Här kan du strö på lite strössel eller flingsalt. Grädda 2 minuter till. Låt dem svalna innan du provsmakar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar