måndag 1 december 2014

Pepparkakor

Hej! Nu är mörka november över och vi har gått in i december och advent. I helgen kom adventsljusstaken och stjärnan fram, några små granar och lite blåbärsris fick också komma in som prydnad. Och NU har jag fixat glögg av kråkbärssaft (det går bra att byta ut saften till någon annan men det kan behöva spädas med mera vatten sen) och bakat lite pepparkakor. Då är jag redo för (o)väntat besök.

Pepparkaksreceptet har jag fått att en kollega och det blir goda pepparkakor!

Pepparkakor 

3 dl sirap
4,5 dl socker
500 g smör
2 tsk malen nejlika
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
1 tsk malen pomeransskal
0,5 msk soda
2 ägg
1 kg grovt vetemjöl

Sjud upp sirap, socker, margarin och kryddorna (nejlika, kanel, ingefära och pomeransskal). Tillsätt sodan och vispa degen tills den svalnat - då får du porösa kakor. Tillsätt ett ägg i taget och vispa lite till. Rör ner vetemjölet. Låt degen stå svalt över natten.

Baka ut tunna pepparkakor och grädda i 210 grader ~ 6 minut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar