söndag 28 september 2014

Rödbeta i kaka

Rödbeta passar till mycket: inlagd, kokt, ugnsrostad och råriven. Här samsas rödbetan med kakao och kaffe under en ostglasyr. Färgen är härlig och smaken är god!


Rödbetskaka

150 g mjukt margarin                  Vispa margarin och socker fluffigt.
2 dl socker                                 Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
2 ägg                                         Blanda de torra ingredienserna och
150-200 g rå finriven rödbeta    rör ner dem i smeten.
2 dl vetemjöl                              Tillsätt den rivna rödbetan och kaffet.
1,5 tsk bakpulver
2-3 msk kakao
1 tsk snabbkaffepulver (1,5 msk starkt kaffe)

Ostglasyr

2 msk smör eller margarin   Vispa ost och smör fluffigt.
50 g naturell färskost                  Rör ner florsocker och vaniljsockret,
150 g florsocker                         rör tills krämen är mjuk.
2 msk vaniljsocker   Tillsätt citronsaften.
1/2 tsk citronsaft                         Spritsa på den avsvalnade kakan.

1 kommentar: