onsdag 7 maj 2014

Petit-chouer

Petit-chouer fyllda med smaksatt grädde och serverade lätt frusna. Underbart gott!

Petit chouer (25 st rätt stora)

3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 små ägg

2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
2 dl jordgubbar

Koka upp vatten och smör. Rör i vetemjölet och låt smeten koka under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten. Låt smeten svalna innan ett ägg i taget rörs ner. Rör kraftigt en stund mellan varje ägg. Klicka eller spritsa ut smeten på bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter i 200 grader varm ugn. (OBS! Öppna inte ugnsluckan förrän mer än halva
gräddningstiden gått för annars kan de sjunka ner).
Låt petit-chouerna svalna.

Vispa grädden till hårt skum med socker och vaniljsocker. Mixa jordgubbarna och rör ner dem i grädden. Smaka av med socker. Skär eller klipp ett jack i varje petit-chou och spritsa i fyllningen. Sikta ev. florsocker överst. Nu kan man servera dem direkt så här, men jag fryser mina och tar upp dem en stund innan serveringen sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar