onsdag 23 april 2014

Vitchokladtryffeltårta

Len
Mäktig
Underbart god

Å busenkel att röra till!


Chokladkaka med vitchokladtryffel

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

1 dl grädde
50 g smör
300 g vitchoklad

Smält 150 g smör i en kastrull och tag kastrullen av plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsockret direkt i kastrullen. Rör ner ett ägg i taget i smeten. Tillsätt till sist vetemjölet. Fördela smeten i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) där bottnen är täckt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader 15-20 minuter. Låt kakan svalna.

Koka upp grädde och smör. Tag kastrullen av plattan och bryt ner vitchokladen. Rör om tills tryffeln blir jämn och slät. Fördela tryffeln över chokladbottnen. Låt kakan stå svalt några timmar för att tryffeln ska få sätta sig.

Servera som sådan.

1 kommentar: