torsdag 12 september 2013

Zucchinisoppa

Squashen, eller zucchinin, växer så det står härliga till. Nyskördad är den supergod att äta rå. Vill man laga något av squashen kan man koka ihop en enkel, god och mättande soppa. Kära mor gillade den, men den var inte riktigt i fars smak.

Squashsoppa

750 g squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
4-5 dl vatten
1 buljongtärning (kyckling ger bra smak, även grönsaks funkar fint)
3 dl grädde (eller 2 dl mjölk och 1 dl crème fraîche)
Salt
Svarpeppar
Persilja
Basilika

Skala och hacka lök och vitlök. Skär squashen i bitar. Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök och squash en stund. Tillsätt vatten och buljong. Låt allt småkoka under lock tills squashen är mjuk. Mixa soppan slät och rör ner grädden. Smaka av med finhackad persilja, basilika, salt och peppar.


God att servera med lite finhackad purjolök och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar