måndag 9 september 2013

Syltgrottor med hallonsylt

Underbart goda hallongrottor som nästan smälter i munnen. För att få en lätt smak av kola använde jag rörsocker istället för vanligt strösocker. Och lagom stora är de, såpass att man kan äta flera!

Syltgrottor (50 små eller 25 stora)

1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver (vaniljsåspulver)
250 g rumsvarmt smör

1 dl sylt

Blanda socker, bakpulver, vetemjöl och marsánpulver. Klicka i smöret i bitar och arbeta degen snabbt till en smidig deg. Låt degen stå 1/2-1 timme i kylskåp, då blir den lättare att handskas med. Rulla degen till två längder och dela i 50 bitar. Forma bitarna till kulor som placeras i småbrödsformar. Tryck en fördjupning i varje boll med ett mjölat finger. Fyll varje fördjupning med en klick sylt. Grädda syltgrottorna mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Grädda längre om du gör stora syltgrottor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar