söndag 22 september 2013

Müsli

Häromveckan var jag på en inspirerande müslikväll med min Marthagrupp (inga gamla, handarbetande gummor här inte :)). Jag inventerade köksskåpen och svängde ihop en grundsats.


Grundsats

1 del kli (havrekli, kruskakli, vetekli...)
4 delar flingor (havreflingor, rågflingor, boveteflingor, dinkelflingor...)
1 del vatten
Lite kryddning (kardemumma, kanel, vaniljpulver...)

Blanda allt, tillsätt mera vatten om det verkar alltför torrt. Smörj en långpanna med ett tunt lager olja och bred sen ut müslin. Rosta i 175 grader tills blandningen är lätt gyllene ungefär 30 minuter, rör om då och då. Låt svalna och blanda i lite ett som annat i lämplig mängd.

Man kan blanda i:
Torkade frukter (Russin, aprikoser i bitar, dadlar i bitar, gojibär, blåbär...)
Kokosflingor
Frön (Solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, hampafrön...)
Nötter och mandlar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar