onsdag 7 augusti 2013

Blåbärssirap

Nu är är det härliga blåbärstider! Blåbären är stora och fina och finns i mängder i skogen. Jag fryser ner bären hela, torkar dem och förvandlar dem till sylt och sirap. Den här sirapen är god, söt och hållbar. Den passar utmärkt till glass eller plättar.


Blåbärssirap

1 l rensade blåbär
7 dl socker
1 dl vatten

Låt allt koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme i 10-15 minuter, rör om då och då. Sila bort bären och häll saften på rena, heta glasflaskor eller glasburkar. Förslut genast. Låt svalna innan du sätter burkarna i kylskåpet eller i källaren.

Ta tillvara de bär, eller kanske man ska säga den sylt, du silat bort. Rör eventuellt ut den med lite vatten och använd den som blåbärssylt. Använd den ganska snabbt eller frys in den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar