tisdag 25 juni 2013

Spenatpaj

Det här är en annorlunda paj i och med att den inte har någon pajbotten. Lite annat tänk, men supergod hursomhelst! Det är också gott att äta den kall. Visst går det bra att göra en salt pajdeg att ha som botten om man vill, men det behövs inte.
Blir lika bra i en stor form i en portionsform

Pajfyllning med spenat och chèvre (4 portioner)

250 g fryst bladspenat
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
10 soltorkade tomater
1 dl hackad färsk basilika
3 ägg
2 dl grädde
2 krm svartpeppar
0,5 tsk salt
100 g chèvreost
2 dl riven ost

Fräs finhackad vitlök och grovt hackd spenat i smör, ca 5 minuter. Rör ner strimlad soltorkad tomat och basilika. Fyll en smord pajform med spentfräset. Strö över chèvreost och riven ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll stanningen över pajfyllningen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 30 minuter tills ytan är gyllene.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar