måndag 15 april 2013

Syltkakor med vårkänslor


Helgen har bjudit på uppfriskande vårregn, lite sol och plusgrader hela natten. Snön smälter, fåglarna kvittrar och man känner en svag doft av lera. Våren är på intågande! Vad passar väl bättre då än de här underbart syrligt goda och vårfräscha syltkakorna med lemoncurd! Kakdegen är Leila Lindholms Farmors spröda småkakor. Ett superbra grundrecept.

Syltkakorna med lemoncurd (25 st)

2,75 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
0,75 dl florsocker
150 g kallt smör
0,25-0,5 msk kallt vatten
1/2 dl lemoncurd 

Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt en timme i en plastpåse. Rulla degen till små bollar och platta ut dem till kakor på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck en grop i varje boll med en lätt mjölad tumme och klicka i lite lemoncurd. Grädda kakorna i 175 gradig ugn tills de fått en ljus färg, ca 10 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar